Goede gezondheid loont
Bij veel werkgevers treedt een accentverschuiving op van verzuimmanagement naar vitaliteitsmanagement. I-vitality ondersteunt u hierbij.
Uit onderzoek blijkt dat de gezondheid van de Nederlandse beroepsbevolking op diverse punten te wensen overlaat. Naast bewegingsarmoede hebben factoren als hoge bloeddruk, roken, overgewicht, hoog cholesterol, ongezonde voeding en stress een enorme impact op de gezondheid.
Werknemers zijn op de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor hun gezondheid, maar toch nemen organisaties steeds vaker initiatieven om hun medewerkers te helpen met een gezonde leefstijl. Denk aan bedrijfsfitness, fietsvergoeding en gezonde catering. Deze initiatieven bereiken in de meeste gevallen maar een selecte groep medewerkers: vaak de medewerkers met een bewuste leefstijl. Dankzij de laagdrempelige en brede aanpak van alle aspecten van gezondheid, gaat i-vitality hierin verder.
Gevolgen van ongezondheid en ziekte
Ongezondheid en ziekte brengen kosten met zich mee die drukken op de arbeidsorganisatie en samenleving. Dit kost de Nederlandse economie zo’n 2 procent van het Bruto Nationaal Product; in cijfers vertaald ruim 7,5 miljard euro.[1]
Een ongezonde leefstijl veroorzaakt of verergert chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type II, borst-, long- en darmkanker en chronische longaandoeningen. En dat terwijl werknemers steeds langer moeten doorwerken.
Daarnaast hebben 10 tot 25 procent van de werknemers psychische klachten. Circa 30 procent van het ziekteverzuim heeft te maken met vermijdbare psychische klachten, zoals stress, een burn-out of depressieve gevoelens.
[1] Bronnen: Trendrapport ‘Bewegen en Gezondheid 2010-2011’; Landelijke nota gezondheidsbeleid, gezondheid dichtbij;
Uitkomsten onderzoek ‘investeren in een actieve leefstijl van uw personeel loont!”
Een actieve leefstijl verdient zich dubbel en dwars terug!
Met i-vitality creëren we samen met Funqtio Fysiotherapie een gerichte aanpak om vitaliteit te bevorderen. Een goede gezondheid levert immers veel op. Uit onderzoek van TNO en PwC in opdracht van het Diabetes Fonds en het NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) blijkt dat investeren in een actieve leefstijl zich dubbel en dwars terugverdient. Een stimuleringsbeleid kan veel verzuimkosten besparen!

Kwaliteit van leven
Gezonde mensen hebben een betere kwaliteit van leven en zorgen beter voor zichzelf.

Participatie
Gezonde mensen participeren langer en beter in de maatschappij; op de arbeidsmarkt of als vrijwilliger.

Productiviteit
De (duurzame) inzetbaarheid en de productiviteit blijkt groter bij medewerkers die voldoende bewegen.
De Nederlandse Norm Gezond Bewegen versus de Fitnorm
De Nederlandse Norm Gezond Bewegen betekent minimaal 5 dagen per week minstens een half uur tenminste matig intensieve lichamelijke inspanning, bijvoorbeeld stevig wandelen (5 km/uur) of fietsen (15 km/uur). De Fitnorm betekent tenminste drie keer per week gedurende minimaal 20 minuten een zwaar intensieve activiteit. Slechts 59% van de beroepsbevolking voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen, terwijl zelfs maar 21% voldoet aan de fitnorm.

Neem contact met ons op
Wilt u weten hoe i-vitality het risico op ziekteverzuim in uw organisatie kan verlagen? Stuur ons een bericht of bel ons. We vertellen er graag over.
077-373 37 88